Suvun perinnepäiviä vietettiin vuonna 2002, tässä nostellaan apilaa seipäille.

Suvun perinnepäiviä vietettiin vuonna 2002, tässä nostellaan apilaa seipäille.

 Basilikan makuinen tomaattikeitto

Ainekset:

  • Tomaattimurskaa 250 g
  • Vettä 4,5 dl
  • Sipuli 1 kpl
  • Vaaleaa leipää 1 viipale
  • Oliiviöljyä 2 rkl
  • Sokeria 2 rkl
  • Kasvisliemijauhetta 3 rkl 
  • Tuoretta basilikaa muutama oksa
  • Mustapippuria

Ohje:

  1. Laita tomaattimurska, liemijauhe, vesi ja kasvikset kattilaan.
  2. Keitä noin 15 min.
  3. Lisää vaalean leivän palaset ja mausteet.
  4. Keitä vielä hetki ja soseuta.

Juustoinen porkkanakeitto

Ainekset:

  • Kuorittua porkkanaa 200 g
  • Kuorittua sipulia 50 g (1 pieni)
  • Vettä 4 dl
  • Kuorittua perunaa 100 g (1-2 kpl)
  • Kasvisliemijauhetta 18 g (2-3 rkl)
  • Sulatejuustoa 80-100 g
  • Kahvikermaa 1 dl
  • Valkopippuria
  • Rakuunaa

Ohje:

  1. Keitä kasvikset kypsiksi kasvisliemessä.
  2. Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää sulatejuusto ja soseuta keitto.
  3. Mausta ja keitä vielä hetki.
  4. Lisää lopuksi kerma.

Kasviskiusaus

Ainekset:

  • Kuorittua perunaa 2,5 kg
  • Kuorittua porkkanaa 1 kg
  • Kuorittua sipulia 0,5 kg
  • Pakasteparsakaalia 1 kg
  • Kuorittua palsternakkaa 0,5 kg
  • Mozzarella-juustoraastetta 1 kg
  • Kevytkermaa 1 l
  • Kuohukermaa 1 l
  • Kasvisliemijauhetta 180 g
  • Kirveliä
  • Valkopippuria

Ohje:

  1. Suikaloi perunat ja juurekset.
  2. Lado ne vuokaan, sekoita joukkoon mausteet, liemijauhe ja puolet juustoraasteesta.
  3. Kaada päälle kerma ja ripottele loput juustosta pinnalle.
  4. Kypsennä 160 asteessa
  5. noin 1 tunti.

 Kasvismureke

Ainekset:

  • Viljapihviainesta 150 g
  • Vettä 1 dl
  • Soseutettua perunaa 400 g
  • Soseutettua porkkanaa 600 g
  • Pakastepinaattia 200 g
  • Hienonnettua sipulia 100 g
  • Kasvisliemijauhetta 30 g
  • Korppujauhoa 100 g

Ohje:

  1.  Keitä ja soseuta vihannekset.
  2. Lisää soseeseen viljapihviainekset ja kasvisliemijauhe.
  3. Muotoile uunipellille murekkeeksi, pyöryköiksi tai pihveiksi.
  4. Paista kiertoilmauunissa 180 asteessa 15-20 min.

Sieni-kesäkurpitsakastike

Ainekset:

  • Kantarelleja 0,5 l
  • Sipuli 1 kpl
  • Voita 1-2 rkl
  • Vehnäjauhoja 2 rkl
  • Lientä kuutiosta 3 dl
  • Koskenlaskija sulatejuustoa 1/2 pkt
  • Kesäkurpitsaa tai kurkkua 250 g
  • Mustapippuria 1/4 tl
  • Hienonnettua persiljaa 2 rkl

Ohje:

  1. Viipaloi sienet ja hienonna sipuli. Paista voissa, kunnes neste on haihtunut.
  2. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lisää liemi ja kuutioitu juusto.
  3. Sekoita, kunnes juusto sulaa ja kastike sakenee.
  4. Leikkaa kesäkurpitsa tai kurkku pieniksi kuutioiksi ja lisää kastikkeeseen.
  5. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.
  6. Mausta pippurilla ja lisää pinnalle persiljaa.