Basilikan makuinen tomaattikeitto
Ainekset:
- Tomaattimurskaa 250 g
- Vettä 4,5 dl
- Sipuli 1 kpl
- Vaaleaa leipää 1 viipale
- Oliiviöljyä 2 rkl
- Sokeria 2 rkl
- Kasvisliemijauhetta 3 rkl
- Tuoretta basilikaa muutama oksa
- Mustapippuria
Ohje:
- Laita tomaattimurska, liemijauhe, vesi ja kasvikset kattilaan.
- Keitä noin 15 min.
- Lisää vaalean leivän palaset ja mausteet.
- Keitä vielä hetki ja soseuta.
Juustoinen porkkanakeitto
Ainekset:
- Kuorittua porkkanaa 200 g
- Kuorittua sipulia 50 g (1 pieni)
- Vettä 4 dl
- Kuorittua perunaa 100 g (1-2 kpl)
- Kasvisliemijauhetta 18 g (2-3 rkl)
- Sulatejuustoa 80-100 g
- Kahvikermaa 1 dl
- Valkopippuria
- Rakuunaa
Ohje:
- Keitä kasvikset kypsiksi kasvisliemessä.
- Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää sulatejuusto ja soseuta keitto.
- Mausta ja keitä vielä hetki.
- Lisää lopuksi kerma.
Kasviskiusaus
Ainekset:
- Kuorittua perunaa 2,5 kg
- Kuorittua porkkanaa 1 kg
- Kuorittua sipulia 0,5 kg
- Pakasteparsakaalia 1 kg
- Kuorittua palsternakkaa 0,5 kg
- Mozzarella-juustoraastetta 1 kg
- Kevytkermaa 1 l
- Kuohukermaa 1 l
- Kasvisliemijauhetta 180 g
- Kirveliä
- Valkopippuria
Ohje:
- Suikaloi perunat ja juurekset.
- Lado ne vuokaan, sekoita joukkoon mausteet, liemijauhe ja puolet juustoraasteesta.
- Kaada päälle kerma ja ripottele loput juustosta pinnalle.
- Kypsennä 160 asteessa
- noin 1 tunti.
Kasvismureke
Ainekset:
- Viljapihviainesta 150 g
- Vettä 1 dl
- Soseutettua perunaa 400 g
- Soseutettua porkkanaa 600 g
- Pakastepinaattia 200 g
- Hienonnettua sipulia 100 g
- Kasvisliemijauhetta 30 g
- Korppujauhoa 100 g
Ohje:
- Keitä ja soseuta vihannekset.
- Lisää soseeseen viljapihviainekset ja kasvisliemijauhe.
- Muotoile uunipellille murekkeeksi, pyöryköiksi tai pihveiksi.
- Paista kiertoilmauunissa 180 asteessa 15-20 min.
Sieni-kesäkurpitsakastike
Ainekset:
- Kantarelleja 0,5 l
- Sipuli 1 kpl
- Voita 1-2 rkl
- Vehnäjauhoja 2 rkl
- Lientä kuutiosta 3 dl
- Koskenlaskija sulatejuustoa 1/2 pkt
- Kesäkurpitsaa tai kurkkua 250 g
- Mustapippuria 1/4 tl
- Hienonnettua persiljaa 2 rkl
Ohje:
- Viipaloi sienet ja hienonna sipuli. Paista voissa, kunnes neste on haihtunut.
- Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lisää liemi ja kuutioitu juusto.
- Sekoita, kunnes juusto sulaa ja kastike sakenee.
- Leikkaa kesäkurpitsa tai kurkku pieniksi kuutioiksi ja lisää kastikkeeseen.
- Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.
- Mausta pippurilla ja lisää pinnalle persiljaa.