Luomuviljapihvit

Paisto-ohje Luomuviljapihveille

Ainekset:

  • Sysmän Viljapihviainesta 1 pussi
  • Vettä 3 dl
  • Rasvaa paistamiseen

Ohje:

  1. Lisää pussilliseen jauhetta 3 dl vettä ja anna turvota noin 15 min.
  2. Kuumenna rasva pannulla.
  3. Nostele pannulle reiluja ruokalusikallisia taikinaa ja muotoile ohuiksi pihveiksi.
  4. Paista miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi ja rapeiksi viljapihveiksi.
  5. Valmiit pihvit säilyvät jääkaapissa 2-3 vrk. Ne voidaan myös pakastaa tai niistä voi valmistaa lämpimiä voileipiä.

Kalaviljapihvit

Ainekset:

  • Sysmän Viljapihviainesta 1 pss
  • Vettä 3 dl
  • Kananmunia 1 kpl
  • Jauhettua kalaa noin 400 g
  • Sitruunapippuria
  • Suolaa

Ohje:

  1. Lisää viljapihviaines veteen ja anna turvota noin 15 min.
  2. Lisää muna ja jauhettu kala.
  3. Mausta sitruunapippurilla ja suolalla.
  4. Paista.

Kasvismureke

Ainekset:

  • Viljapihviainesta 150 g
  • Vettä 1 dl
  • Soseutettua perunaa 400 g
  • Soseutettua porkkanaa 600 g
  • Pakastepinaattia 200 g
  • Hienonnettua sipulia 100 g
  • Kasvisliemijauhetta 30 g
  • Korppujauhoa 100 g

Ohje:

  1. Keitä ja soseuta vihannekset.
  2. Lisää soseeseen viljapihviainekset ja kasvisliemijauhe.
  3. Muotoile uunipellille murekkeeksi, pyöryköiksi tai pihveiksi.
  4. Paista kiertoilmauunissa 180 asteessa 15-20 min.

 Lämpimät voileivät

Ainekset:

  • Valmiita viljapihvejä
  • Grahampaahtoleipää
  • Juustoraastetta
  • Kirsikkatomaatteja
  • Paprikasiivuja

Ohje:

  1. Laita paahtoleivän päälle jäähtyneitä, viljapihvejä.
  2. Lisää leivälle ohuita tomaatin ja paprikan siivuja.
  3. Raasta päälle juustoa.
  4. Paista uunissa 5-8 min 200 asteessa.

Lihaviljapihvit

Ainekset:

  • Sysmän Viljapihviainesta 1 pss
  • Vettä 3 dl
  • Kananmunia 1 kpl
  • Jauhelihaa noin 400g

Ohje:

  1. Lisää pussilliseen jauhetta 3 dl vettä ja anna turvota noin 15 min.
  2. Lisää kananmuna, jauheliha ja mausta mielesi mukaan.
  3. Paista pihvit.

 Porkkanaviljapihvit – 12 kpl

Ainekset:

  • Sysmän Viljapihviainesta 1 pss
  • Vettä 3 dl
  • Porkkanaraastetta 3 dl

Ohje:

  1. Lisää turvotettuun taikinaan noin 3 dl porkkanaraastetta, sekoita hyvin.
  2. Turvota vielä 15 min.
  3. Paista ruskistetussa rasvassa isohkoja litteitä pihvejä.

Sienipihvit

Ainekset:

  • Sysmän Viljapihviainesta 1 pss
  • Vettä 3 dl
  • Kuivattuja ja murennettuja sieniä 2-3 rkl
  • Rasvaa paistamiseen

Ohje:

  1. Lisää viljapihviaines ja sienet veteen ja anna turvota noin 15 min.
  2. Jos käytät kuivattuja sieniä, turvota seosta vähintään 30 min.
  3. 2. Paista normaaliin tapaan.
  4. Voit myös käyttää 2-3 dl suolasieniä liotettuna ja hienonnettuna.