Tervetuloa Pääskyliveen! - Sysmän Luomuherkut Oy

Tervetuloa Pääskyliveen!

Pääskylive on päättynyt.

Tervapääsky (Apus apus) on yksi tärkeä kesän merkki. Tervapääskyt viettävät pesästä lähdön jälkeen kolmesta neljään ensimmäistä elinvuottaan kokonaan lennossa ja laskeutuvat ensimmäisen kerran kiinteälle alustalle pesiessään. Niiden lento onkin taidokasta ja sitä on ilo seurata.

Me Sysmän luomuherkuissa elämme luonnon keskellä luomutilalla, jos ei nyt keskellä ei mitään niin kuitenkin keskimääräistä syrjemmässä, ja halusimme kotikonstein taltioida ihmisten iloksi Tervapääskyn pesintää. Toivottavasti tämä verkkopalvelu tuo iloa ja pientä luontoviihdettä. Lintuja ei häiritty kameraa asennettaessa. Kylminä jaksoina tervapääskyn poikaset saattavat vaipua useiksi päiviksi horrostilaan, mutta useimmiten toipuvat siitä. Tarkoituksena ei ole muuten kuin kuvaamalla puuttua lintujen elämään vaan annamme heidän lainata asuinrakennuksemme räystästä ilomielin asumiseensa.

Mukavia hetkiä luonnon parissa!

Pääskyliven tarina

Koemme, että luomuviljelijöinä ja Sysmän luomumyslin valmistajina voimme tuoda luontoa ihmisten lähelle erilaisin tavoin. Tervapääskyt ovat viihtyneet pihapiirissämme ja räystäämme alla vuosikymmeniä ja tuntui luontevalta esitellä niiden elämää kiinnostuneille, koska se oli mahdollista.

Asensimme kameran räysäälle pääskyjä häiritsemättä ja annoimme pääskyjen autetusti kertoa omaa tarinaansa. Pitkään odotimme, tuleeko pesään jälkikasvua ja iloksemme pesään ilmestyi lopulta yksi muna ja Kirskun ja Karskun poikanen, pikkusirppi kuoriutui.

Valitettavasti Kirsku menehtyi pesään ja Heinolan lintutarhalta saamiemme ohjeiden mukaan poistimme sen pesästä. Karsku ei kuitenkaan jatkanut poikasen ruokintaa ja jouduimme ottamaan sen huostaamme ja aloittamaan ruokinnan. Onneksi teimme niin, sillä se oli takertunut jalastaan pesässä eikä olisi selvinnyt.

Annoimme poikaselle ohjeiden mukaan hunajavettä ja jauhelihaa. Se vahvistui ja pääsimme jännittämään sen ensilentoon päästämistä. Poikanen heitettiin vastatuuleen ilmaan ja suureksi iloksemme se osasi! Se osasi jo lentää ja keräsi korkeutta kunnes emme enää nähneet sitä. Nyt se saa pääsky-yhdyskunnasta ystäviä muuttomatkalleen Kongon sademetsien ylle. Toivotaan, että se palaa sukukypsänä räystäämme alle.

Pääskylive oli mukava ja koukuttava kokemus. Toivottavasti siitä oli iloa myös katsojille. Me saimme tunnuslauseemme mukaan sopusointua luonnosta.

Pääskylive Intro

Kohokohtia Pääskylivestä

Sysmän Luomuherkut Oy

Sysmän Luomuherkut Oy on 1999 perustettu perheyritys. Yritys toimii Anita ja Markku Nikin luomumaatilan yhteydessä Sysmässä, jonne on rakennettu elintarvikkeiden jatkojalostukseen sopivat tuotantotilat. Perheyritys on erikoistunut valmistamaan elintarvikkeita luomuviljasta kuluttajille ja suurtalouksille. Suosittuja tuotteitamme ovat mm. luomumyslit, sipulikeitot ja luomuviljapihvit.